vrijdag 22 september 2017

Bijna twee maanden in Canada

Alweer bijna twee maanden in Canada...

Gisteren op het strand - Nanaimo

Het dagelijks leven is begonnen! Mick en Luuk naar school en ook Menno is begonnen aan zijn studie Forestry!

Gelukkig is het  gelukt om de jongens op de scholen te krijgen, waar ze graag heen wilden. Mick zit in grade 9 van Dover Bay en Luuk in grade 3 van Randerson Ridge Elementary. Allebei op loopafstand van ons huis...dus dat is helemaal top. 

Het is erg wennen voor ze. De hele dag les krijgen in het Engels is natuurlijk wel even een dingetje. Luuk is bekaf als hij uit school komt en is blij als ik hem sta op te wachten en dat we weer lekker in het Nederlands kunnen praten. Maar hij pakt de taal ontzettend snel op. Hij begrijpt al heel erg veel en is niet bang om Engels te praten, al weet hij dat het niet helemaal perfect is. 

Jakob uit Rusland zit bij Luuk in de klas en is dit jaar ook nieuw!

Mini slangetje in het bos gevonden, samen met Hayden en Jakob...

Mick vindt het leuk op High School. Omdat wij vrij laat waren met inschrijven, had hij niet helemaal vrije keuze meer uit de vakken die hij kon kiezen. Gelukkig was er nog een plek vrij bij Soccer, dus hij heeft nu elke dag anderhalf uur Soccer op school! Verder heeft hij Frans, wiskunde en maatschappijleer in dit semester. In het volgende semester kan hij kiezen uit andere vakken. Op zijn school zitten veel internationale studenten, dus hij heeft daar nu Duitse en Spaanse vrienden. 

De studie van Menno is behoorlijk intensief. Hij gaat om 7.15 uur de deur uit en met de bus naar de universiteit. Hij zit meestal tot 15.30 uur op school en daarna nog studeren. Een heel nieuw ritme, wel even wennen hoor...

Tussendoor genieten we nog steeds van de omgeving.....even een paar fotootjes:

Luuk en Jaidy

 Spiderlake


Nog even wandelen voordat de zon ondergaat - Nanaimo

Zeehondjes spotten

Te warm om binnen te slapen (twee weken geleden)

Ik geef momenteel wat yogalessen, heel leuk om te doen, maar te weinig om er echt een "baan" van te maken. Dus deze week druk op zoek gegaan naar andere mogelijkheden en gelukkig zijn die er genoeg. Menno wordt door de universiteit begeleid in het zoeken van een baan bij de studie! 

We zijn eigenlijk gewoon nog druk met settelen. Sommige dingen blijven een zoektocht.....wat in Nederland vanzelfsprekend was, is hier totaal anders en niet altijd even makkelijk. Omdat we overdag allemaal met ons eigen ding bezig zijn, ben je ook echt op jezelf aangewezen. Veel dingen moet je gewoon zelf oplossen, dat geldt voor ons alle vier. In Nederland wisten de jongens precies wat de bedoeling was op school en waar ze alles konden vinden...hier is het soms zoeken en uitvinden hoe dingen hier werken. Dat vraagt wel wat van hun zelfstandigheid!

Nou, dat was weer even een korte update van ons avontuur! We hopen dat het in Nederland goed gaat met jullie allemaal. Allemaal bedankt voor jullie lieve berichtjes en belangstelling! Super!

Veel liefs van ons uit Canada